В Університеті провели вебінар «Можливості академічної мобільності для студентів- міжнародників»

Кафедра політології та міжнародних відносин Львівської політехніки
Скріншот з онлайн-семінару

24 травня 2023 року кафедра політології та міжнародних відносин Інституту гуманітарних та соціальних наук у співпраці з Центром міжнародної освіти Львівської політехніки провели вебінар на тему «Можливості академічної мобільності для студентів-міжнародників».

У заході взяли участь більше 40 учасників, які ознайомилися з міжнародною освітньою діяльністю Університету, особливостями участі у міжнародних академічних обмінах, умовами академічної мобільності у межах програми ERASMUS+ KA1,актуальними програмами подвійних дипломів, умовами стажування студентів за кордоном. Модератором заходу була Ярина Завада, доктор філософії, асистентка кафедри політології та міжнародних відносин, відповідальна за міжнародну діяльність кафедри.

Галина Луцишин, д.політ.н., професор, завідувачка кафедри політології та міжнародних відносин, зазначила, що студенти кафедри цікавляться можливостями міжнародної академічної мобільності, й тому важливо консультувати їх, ділитись успішними прикладами, надавати інформаційну підтримку. Студенти мають знати, де знайти потрібну інформацію щодо актуальних даних про можливості академічної мобільності, вміти застосувати набуті знання в рамках мобільності під час навчання у Львівській політехніці тощо.

Наталія Гоц, д.т.н., професор, керівниця Центру міжнародної освіти, розповіла студентам про можливості, які надає Львівська політехніка для студентів-міжнародників, наголосила на значному розширенні переліку форм мобільності, відкритих для студентів, про підвищення якості освіти через впровадження європейських освітніх стандартів. Також зазначила, що під час військового стану студентам чоловічої статті перетин кордону поки що заборонено.

Леся Брич, координаторка академічної мобільності за програмою ERASMUS+ KA1, докладно ознайомила студентів з умовами участі у цій програмі, поділилась довідковою інформацією щодо процедури подання заявок.

Ольга Івасечко, к.політ.н., доцентка кафедри політології та міжнародних відносин, розповіла про програму подвійних дипломів, яка діє на кафедрі ПМВ.

Цікавим був виступ Олени Лукачук, к.і.н., доцентки кафедри політології та міжнародних відносин, координаторки суспільно-гуманітарного напряму групи комерціалізації наукових досліджень Науково-дослідної частини, авторки курсу «Проєктна грамотність для політехніків суспільно-гуманітарного напряму». Вона також проінформувала студентів про актуальні програми, стипендії, гранти та конкурси.

Студенти були активними, ставили запитання й отримали багато цікавої корисної інформації.

Скріншот з онлайн-семінару Скріншот з онлайн-семінару Скріншот з онлайн-семінару Скріншот з онлайн-семінару