«Побудуємо майбутнє разом»: в Університеті презентували Програму стажування компанії СіАрЕйч Україна

Катерина Гречин, тижневик «Аудиторія»
презентація Програми стажування компанії СіАрЕйч Україна

Під таким гаслом відбулася презентація Програми стажування для випускників та студентів вишів компанії СіАрЕйч Україна, яку організував для майбутніх хіміків-технологів, інженерів-технологів, механіків і електриків Відділ працевлаштування та зв’язків з виробництвом.

Оскільки компанія вже вдруге розпочинає Програму стажування для випускників та студентів вищих навчальних закладів із подальшим працевлаштуванням на підприємствах Групи CRH в Україні, то її представники – керівник проектного менеджменту Ферґал Варіан, менеджер з навчання та розвитку компанії Ірина Дунаєвська і випускник програми Остап Сиротич – завітали 11 квітня до Інституту хімії та хімічних технологій. Послухати гостей і скористатися можливістю розпочати свою кар’єру за спеціальністю прийшло чимало студентів університету.

– Основний напрям діяльності компанії в Україні – виробництво цементу, – відзначила керівник програми Ірина Дунаєвська. – Торік ми випустили шість стажистів, серед них – один із найкращих наших випускників – політехнік Остап Сиротич. Вважаю, що для того, хто потрапить у нашу програму – це як подарунок долі, адже потім гарантуємо ще й роботу. Сподіваюся, що цього року у нас теж навчатимуться політехніки.

Перед студентами виступив Ферґал Варіан, який керує проектами в усій Україні. Він розповів англійською мовою (українською перекладав Остап Сиротич) про діяльність ірландської Групи CRH у світі (входить до трійки найбільших виробників будматеріалів у світі). Студенти також довідалися про українські цементні заводи – ПАТ «Подільський цемент» (Кам’янець-Подільський), ТОВ «Цемент»(Одеса) та ПАТ «Миколаївцемент» (Миколаїв, Львівська обл.), з якими компанія працює з 1999 року, про умови вступу на стажування, вимоги до кандидатів і переваги, які їх очікують у міжнародній компанії після працевлаштування тощо. Представники компанії запевнили, що під час річного офіційного працевлаштування на період стажування студенти, окрім навчання, здобудуть ще й досвід роботи в міжнародній компанії.

– Про стажування в компанії довідався з оголошення в газеті, – розповідає Остап Сиротич, випускник кафедри комп’ютеризованих систем автоматики ІКТА. – Ця програма збирає людей з усієї України, тож не дуже вірив, що потраплю туди. Коли ж мені запропонували спробувати свої сили, був приємно здивований. Пройти жорсткий конкурс допомогли знання, здобуті у Львівській політехніці, за що вдячний своїм викладачам. Дуже задоволений вибором. Вважаю, що студентам треба більше вірити в себе: не варто сподіватися, що хтось нам знайде роботу, а самим активно шукати різні можливості працевлаштування.

презентація Програми стажування компанії СіАрЕйч Україна презентація Програми стажування компанії СіАрЕйч Україна презентація Програми стажування компанії СіАрЕйч Україна