В Університеті нагородили фіналістів конкурсу учнівських рефератів «Ядерна енергія і світ»

Юрій Мартинович, Центр комунікацій Львівської політехніки
Фото з нагородження

Учетверте поспіль Інститут енергетики та систем керування Національного університету «Львівська політехніка» провів під егідою Українського ядерного товариства конкурс учнівських рефератів «Ядерна енергія і світ».

Як розповідають в Українському ядерному товаристві, цей конкурс, який вони вже багато років поспіль проводять у партнерстві з українськими атомними електростанціями, закладами вищої освіти атомного спрямування, а також із провідними компаніями й організаціями ядерної галузі, зокрема, з компанією «Енергобезпека Груп» (ES Group), має на меті залучення школярів і молоді до поглиблення та популяризації знань про ядерну фізику й енергетику, підтримку обдарованої молоді, що прагне розширити свій світогляд стосовно ядерної галузі в Україні та світі, й допомогу у профорієнтації для учнів старших класів.

Львівська політехніка долучилася до проведення конкурсу, адже в Інституті енергетики та систем керування готують спеціалістів з атомної енергетики.

В Актовій залі головного корпусу Політехніки директор Інституту енергетики та систем керування Андрій Лозинський разом із завідувачем кафедри теплоенергетики, теплових та атомних електричних станцій Михайлом Семераком нагородив цінними призами переможців конкурсу, школярів зі Львова.

Як зазначила заступниця директора Інституту енергетики та систем керування, доцентка кафедри теплоенергетики, теплових та атомних електричних станцій Марта Кузнецова, цей конкурс проводять насамперед з метою профорієнтаційної роботи, щоб у такий спосіб школярі були дотичні до університету й ознайомилися зі спеціальністю «атомна енергетика».

Фото з нагородження Фото з нагородження Фото з нагородження Фото з нагородження Фото з нагородження Фото з нагородження Фото з нагородження Фото з нагородження Фото з нагородження Фото з нагородження Фото з нагородження Фото з нагородження