В умовах соціальної напруженості: в Інституті права та психології Львівської політехніки відбувся семінар

Катерина Гречин, тижневик «Аудиторія»
на семінарі

У рамках серії науково-практичних семінарів «Технології роботи організаційних психологів» в Інституті права та психології 30–31 березня вперше відбувся семінар «Психологічні технології підготовки освітнього персоналу до розвитку організаційної культури в умовах соціальної напруженості».

Учасників семінару, організаційних психологів та психологів-практиків, представників регіональних осередків Української асоціації організаційних психологів та психологів праці (УАОППП) з вишів Києва, Білої Церкви, Кам’янця-Подільського, Львова привітали: директор Інституту психології ім. Г. С. Костюка академік НАПН України Сергій Максименко (по скайпу), його заступниця з науково-організаційної роботи та міжнародних наукових зв’язків, Президент УАОППП Людмила Карамушка (модератор заходу), директор ІНПП Володимир Ортинський та завідувач кафедри теоретичної та практичної психології Мирон Варій.

Упродовж двох днів учасники семінару говорили про здобутки, розвиток та сучасний напрям в організаційній психології, обмінялися досвідом, обговорили стратегію подальшого співробітництва УАОППП з кафедрою теоретичної та практичної психології, визначили напрями дальшої діяльності Львівського осередку УАОППП, домовилися про створення у Львівській політехніці його студентського осередку, проведення спільних проектів, досліджень, конференцій тощо. Мова також йшла про роль організаційної культури освітніх організацій у подоланні соціальної напруженості, застосування арт-методів у розвитку організаційної культури освітнього закладу, особливості організаційної культури майбутніх практикуючих психологів, збереження здорової самооцінки працівників освіти, розвиток креативного потенціалу організацій в умовах соціальної напруженості, психологічне безпечне освітнє середовище, попередження та управління конфліктами у педагогічному колективі тощо.

Після завершення семінару кожен його учасник отримав сертифікат про участь.

на семінарі на семінарі на семінарі на семінарі