В рамках проєкту Baltics4UA у Львівській політехніці відбудеться Світове кафе

Кафедра соціальних комунікацій та інформаційної діяльності
Лого проєкту Baltics4UA

У рамках проєкту Baltics4UA («Підтримка України через залучення громадян в університетах країн Балтії») 30 березня 2023 року о 10:00 у Національному університеті «Львівська політехніка» (м. Львів, вул. Професорська 1, читальна зала Науково-технічної бібліотеки Львівської політехніки) відбуватиметься Світове кафе.

Основна тема для обговорення – розширення можливостей студентів та громадян для соціальної дії під час кризових ситуацій в університетах.

Академічна спільнота Львівської політехніки має великий досвід допомоги біженцям та переселенцям, починаючи з 2014 року. З перших днів нинішньої війни в Університеті було створено Центр гуманітарної допомоги внутрішньо переміщеним особам та армії, який займається збором продуктів харчування і речей першої необхідності для людей, які цього потребують. Також з 14 березня 2022 року студенти українських ЗВО, розташованих у зоні бойових дій, де тимчасово призупинено надання освітніх послуг, можуть продовжити навчання у Львівській політехніці.

Під час Світового кафе обговорюватимуть такі теми:

  • роль студентів у реагуванні на кризи;
  • університет як центр психологічної та юридичної підтримки;
  • університети, що розширюють можливості широкої громадськості до активних дій;
  • роль досліджень: які теми є найбільш актуальними і як використовувати потенціал;
  • внесок університету у формування політики реагування на кризи.

Світове кафе проходитиме українською мовою. Участь у заході безкоштовна. Організатори запрошують викладачів і студентів, волонтерів, психологів та соціальних працівників, а також усіх, хто активно працює з біженцями від початку повномасштабної війни в Україні.

Попередня реєстрація доступна до 29 березня 2023 року.