У Німецько-Українському освітньому центрі Політехніки завершився перший німецькомовний літній табір для студентів

Німецько-Український освітній центр Львівської політехніки
німецькомовний літній табір для студентів

З 5 до 19 серпня 2018 року у Львові вперше проходив німецькомовний літній табір для студентів Німецько-Українського освітнього центру Національного університету «Львівська політехніка». У таборі взяло участь 20 студентів, які мали змогу провести два тижні у компанії німецьких лекторів та відчути себе неначе у Німеччині. Студенти різних спеціальностей (електромеханіка, будівництво) і з різних міст (Львів, Коломия) жили й навчались разом у Львівському професійному коледжі готельно-туристичного та ресторанного бізнесу. Головним завданням табору було живе спілкування з носіями мови, розуміння ментальності та цінностей німців, а також підвищення мотивації для навчання.

Тео Берґерт, Іна Ґюте та Сінді Плютат підготували цікаву й насичену програму занять для учасників табору. Студенти знайомилися з географією, традиціями та особливостями Німеччини, а також вчилися правильно складати резюме, писати листи й інші тексти. Важливо, що вся програма велася лише німецькою мовою, тому студенти мали переборювати мовні труднощі й активно працювати з німецькими лекторами.

Працівники НУОЦ Львівської політехніки організовували для гостей з Німеччини та студентів післяобідню програму з поїздками, екскурсіями й прогулянками містом. Учасники табору пройшлися львівським середмістям і Стрийським паром, були на Високому замку та Кайзервальді, а також відвідали Олеський замок. Ці прогулянки супроводжувались цікавими екскурсіями, завданнями та квестами. Також увечері в таборі відбувались кіновечори з німецькими фільмами та ігрові вечори, під час яких студенти спілкувались і проводили час разом зі своїми лекторами. Попри всю насичену програму учасники табору отримали ще одне цікаве завдання, а саме підготовку театральної сценки німецькою мовою. Студенти старались і сумлінно вчили текст, вправлялись в акторській грі й багато разів репетирували.

В суботу, 11 серпня, був День відкритих дверей для батьків студентів, які мали змогу оцінити табір і поспілкуватися з одним із керівників НУОЦ паном Томасом Фальбушем, керівником відділу навчання та підвищення кваліфікації Торгово-промислової палати міста Ерфурта. Він відвідав табір, аби поговорити і провести час зі студентами та їхніми батьками. Цього ж дня учасники табору зіграли сценки для батьків, працівників НУОЦ і Томаса Фальбуша, а також отримали за свої старання призи.

Перед закінченням табору студенти вже набагато вільніше спілкувались німецькою мовою, а також чітко зрозуміли необхідність вивчення мови для подальшого навчання у Німеччині. Табір успішно завершився невеличкою прощальною вечіркою, організованою студентами для лекторів, під час якої всі учасники табору обмінялись враженнями, емоціями та побажаннями щодо проведення наступного заходу. Склалося враження, що студенти справді багато вивчили й гарно провели час, адже всі просили продовження табору ще хоча б на тиждень.

німецькомовний літній табір для студентів НУОЦу німецькомовний літній табір для студентів НУОЦу німецькомовний літній табір для студентів НУОЦу німецькомовний літній табір для студентів НУОЦу німецькомовний літній табір для студентів НУОЦу німецькомовний літній табір для студентів НУОЦу німецькомовний літній табір для студентів НУОЦу німецькомовний літній табір для студентів НУОЦу