У Науково-технічній бібліотеці відбулася зустріч із сучасним японським письменником Цудзіхара Нобору

НТБ Львівської політехніки
зустріч із японським письменником Цудзіхара Нобору

9 жовтня у приміщенні Українсько-японського центру Науково-технічної бібліотеки Львівської політехніки відбулася творча зустріч із сучасним письменником Країни сонячного сходу Цудзіхара Нобору та його товаришем і супутником Івакі Мотоомі.

Численні запитання про творчість і тематику творів письменника створили теплу та щиру атмосферу спілкування. Пан Цудзіхара Нобору поділився й своїми першими враженнями про Львів, назвавши його «елегантним містом». А ще письменник захоплюється творами Миколи Гоголя і мріє побувати на його батьківщині.

Відомий львівський письменник та літературознавець Василь Ґабор розмовляв з гостями про можливість перекладу творів Цудзіхара Нобору українською мовою, а також зазначив, що у далекому 1992 році Мирон Федоришин, який також був учасником заходу, переклав твір Ясунарі Кавабата «Спляча красуня».

Приємно, що було багато запитань і від присутніх на зустрічі студентів другого курсу Інституту комп’ютерних наук та інформаційних технологій Львівської політехніки.

зустріч із японським письменником Цудзіхара Нобору зустріч із японським письменником Цудзіхара Нобору зустріч із японським письменником Цудзіхара Нобору зустріч із японським письменником Цудзіхара Нобору