У Науково-технічній бібліотеці відбудеться лекція «Сестри Василіянки та їх роль у вихованні української молоді»

Науково-технічна бібліотека Львівської політехніки
Заставка до лекції

21 грудня 2022 року Науково-технічна бібліотека Національного університету «Львівська політехніка» запрошує на лекцію професора Олександра Кіцери «Сестри Василіянки та їх роль у вихованні української молоді».

Лектор розповість про особливості педагогіки монахинь, які працювали з дітьми від захоронок і до початкових класів. Олександр Омелянович поділиться спогадами про своє дитинство, про зустрічі з Митрополитом Шептицьким та відкриє маловідомі факти з життя дітей міжвоєнного Львова. Розповідь буде ілюстрована унікальними світлинами та документами.

Лекція відбуватиметься з дотриманням усіх санітарних норм. Потрапити на захід можна безкоштовно за наявності довідки про вакцинацію або негативного ПЛР-тесту.

Зустріч відбудеться у читальному залі наукової літератури Науково-технічної бібліотеки Львівської політехніки (вул. Професорська, 1, ІІ поверх). Початок о 16:00.
 

Олександр Кіцера – доктор медичних наук, професор, автор друкованих праць переважно з питань оториноларингології, а також з історії медицини, біоетики та медичної деонтології, 8 авторських свідоцтв та понад 20 свідоцтв на раціоналізаторські пропозиції. Ініціатор відродження Українського лікарського товариства у Львові та перший голова відновленого товариства. Член Надзірчої Ради Львівської Богословської Академії, дійсний член Наукового товариства імені Тараса Шевченка у Львові. Займається журналістикою, публіцистикою, пише оповідання, новели, есеї (збірки його творів – «На перехрестях життя», «Сміх і гріх», «Проща»), перекладає з польської, німецької, англійської мов.