У Науково-технічній бібліотеці Львівської політехніки розповідали про архітектуру італійських міст

НТБ Львівської політехніки
В НТБ розповідали про архітектуру італійських міст

В суботу, 17 березня, у Науково-технічній бібліотеці Львівської політехніки керівники проекту «Архітектура Львова» Тетяна Казанцева та Leon Serg поділилися своїми незабутніми враженнями від участі у ХХ симпозіумі «Heritage for Planet Earth 2018», який відбувся 3–4 березня 2018 року у Флоренції. Leon Serg розповів про подальший розвиток проекту «Архітектура Львова», Тетяна Казанцева підготувала презентацію на тему «Поліхромні техніки та матеріали італійських міст – вплив на архітектуру Львова – роздуми та асоціації».

Присутні поринули в чарівну атмосферу таких італійських міст як Венеція, Верона та Флоренція. Саме там творили найяскравіші майстри малярства та архітектури Леонардо да Вінчі, Мікеланджело, Рафаель. На зустрічі можна було дізнатись багато цікавого: про улюблені кольори, інтер’єр, капелі, колони і дерев’яні портали романтичної Венеції; як виглядає поліхромія та декор у легендарній Флоренції; чим приваблюють Сади Боболи; про дивовижні фрески і статуї, які прикрашають сакральні споруди, храми, палаци, зокрема Каплицю Медичі, Палаццо Веккьо, Палаццо Дожів, музей моди «Палаццо Пітті» тощо. Доповідачі порівнювали своєрідну красу архітектурних пам’яток, парків Львова та відвіданих італійських міст. Leon Serg наголосив, що для львів’ян та гостей міста вражаючою пам’яткою ренесансної архітектури Італії є Італійський дворик у Львові, де гармонійно передано атмосферу Венеції та Риму.

Оксана Громова презентувала захоплюючу виставку, яку підготували працівники Науково-технічної бібліотеки. Серед представлених документів – «Le fabbriche civili ecclesiastiche e militari di Sanmicheli Michele». У цьому виданні подано проекти цивільних, церковних та військових фабрик Мікеле Санмікелі, розроблені та вигравірувані Францеско Розані та Героламо Лучіоллі з ілюстративним текстом і портретом автора на фронтисписі. Також на виставці було експоновано праці Андреа Палладіо, Камерон Чарльза, Мікеланджело Буонарроті, Мікеле Санмікелі, Джованні Баттіста Піранезі, дослідження творчості Леонардо да Вінчі, Лоренцо Берніні, Філіппо Брунеллескі та інших.

А ще були представлені дизайнерські листівки від Тетяни Казанцевої та Leon Serg.

В НТБ розповідали про архітектуру італійських міст В НТБ розповідали про архітектуру італійських міст В НТБ розповідали про архітектуру італійських міст В НТБ розповідали про архітектуру італійських міст