У Науково-технічній бібліотеці Університету презентували «Ранні фортифікації Львова»

НТБ Львівської політехніки
В НТБ презентували «Ранні фортифікації Львова»

10 березня 2018 року в рамках проекту «Архітектура Львова» у Науково-технічній бібліотеці Національного університету «Львівська політехніка» відбулась презентація дослідника архітектури Львова, архітектора і реставратора, доцента Івано-Франківського національного технічного університету нафти і газу Романа Могитича «Ранні фортифікації Львова». Високий замок, низький замок, архітектурні плани і багаторічні дослідження давніх об’єктів Львова та області спричинили неабиякий інтерес та жваву дискусію.

Для розкриття теми фортифікаційних споруд працівники Науково-технічної бібліотеки  презентували цікаву виставку. Серед представлених документів – рідкісна книга математика та військового інженера Freitag Adamus «Architectura militaris nova et Aucta (1631 р.)». Після публікації вона стала фундаментальним підручником з теорії укріплень того часу і мала велике значення для інженерів, які проектували фортифікаційні споруди по всій Європі.

Ще одне видання – військового інженера Noizet M. «Cours de fortification permanente : lecons sur le dessin de la fortification (1860 р.)» представляє літографований курс з довгочасного укріплення Імперської прикладної школи артилерії та інженерних військ.

Також серед презентованих видань – відома «Panoramа Plastycznа Dawnego Lwowa (1936 р.)» – проект реконструкції пластичної історичної моделі Львова Януша Вітвіцького, який став однією з останніх великих музейних та архітектурних ініціатив у Львові в міжвоєнний період.

В НТБ презентували «Ранні фортифікації Львова» В НТБ презентували «Ранні фортифікації Львова» В НТБ презентували «Ранні фортифікації Львова» В НТБ презентували «Ранні фортифікації Львова»