В НТБ презентували IV том книги Романа Яціва «Українська теоретична думка XX століття»

Науково-технічна бібліотека Львівської політехніки
Фото з презентації

У Науково-технічній бібліотеці Національного університету «Львівська політехніка» відбулась презентація четвертого тому книги Романа Яціва «Українська теоретична думка XX століття. Антологія. Ідеї, смисли, інтерпретації образотворчого мистецтва», організована спільно з Українським фотографічним товариством та Львівським фотомузеєм.

«Моє завдання, в першу чергу як теоретика та історика мистецтва, систематизувати ті ідеї (матеріали), бо вони є надзвичайно ефективні і спроможні допомагати розв’язувати актуальні наукові завдання у ХХІ столітті. Бо це не є той вантаж, який нам заважає розвиватись, а навпаки, на ньому, як на дуже ефективному паливі, можна побудувати міцне суспільство», – так пан Роман визначив своє завдання, яким керується під час відбору матеріалів для кожного тому антології.

А далі розповів про змістове наповнення IV тому, специфіку відбору матеріалу, співпрацю з сучасними українськими представниками мистецтва, які надали свої статті та розвідки для антології. Поділився світлинами, які відобразили текстове та ілюстративне наповнення книги.

Приємною несподіванкою для бібліотеки став книжковий подарунок, отриманий від упорядника: Роман Яців передав у фонди Науково-технічної бібліотеки примірник IV тому антології. Це справжня знахідка для студентів, фахівців відповідного профілю, а також любителів мистецтва, адже у цьому виданні задокументовано невичерпні інтелектуальні ресурси України.

Фото з презентації Фото з презентації Фото з презентації Фото з презентації Фото з презентації Фото з презентації