У Міністерстві закордонних справ презентували інтерактивну карту для планування подорожей за кордон під час пандемії

За матеріалами сайту МЗС
інтерактивна карта для планування подорожей за кордон під час пандемії

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба презентував інтерактивну онлайн-карту, що дає змогу перевірити актуальний режим в’їзду та транзиту для громадян України у будь-якій країні світу.

– Це карта для людей. Уряди країн світу запроваджують обмеження на пересування через пандемію COVID-19. Правила в’їзду та транзиту постійно оновлюються. Як розібратися, куди можна їхати, а куди – ні? Наша нова карта дозволить громадянам України уникнути плутанини, – заявив Дмитро Кулеба на брифінгу.

Інтерактивна карта відображає режими в’їзду та транзиту в усіх країнах світу на основі оперативної і перевіреної інформації Міністерства закордонних справ України і закордонних дипломатичних установ. Дані карти регулярно оновлюються. Три шари інформації дають змогу перевірити, чи можна в’їхати до країни чи проїхати її транзитом, та за яких умов.

Дмитро Кулеба зауважив, що навіть після завершення пандемії COVID-19 онлайн-карта залишатиметься зручним інструментом для громадян для планування подорожей за кордон.

Карта вже працює у тестовому режимі.

Міністерство закордонних справ України також готове на запити громадян додавати до карти корисну інформацію. Пропозиції та зауваження можна повідомити в анкеті.