В ІТ коледжі відбулася зустріч Ради директорів закладів фахової передвищої освіти Львівщини з депутатом Верховної Ради

Фаховий коледж інформаційних технологій Львівської політехніки
Фото із зустрічі

1 грудня 2023 року в приміщенні Відокремленого структурного підрозділу «Фаховий коледж інформаційних технологій Національного університету «Львівська політехніка» у змішаному форматі відбулася зустріч Ради директорів закладів фахової передвищої освіти Львівської області з Михайлом Цимбалюком, депутатом Верховної Ради України.

Тематика зустрічі стосувалась перспектив фахової передвищої освіти, територіально відокремлених структурних підрозділів та відокремлених структурних підрозділів закладів вищої освіти.

У ході зустрічі було обговорено цілу низку наявних проблем та можливі шляхи їх розв’язання, зокрема питання порядку денного:

  1. Бачення перспектив реформування системи вищої освіти;
  2. Стан та проблеми фахових коледжів у процесі освітніх реформ Міністерства освіти і науки України;
  3. Потенціал та можливості фахових коледжів у формуванні профільної старшої школи, підготовці фахівців для Збройних Сил України та післявоєнної відбудови;
  4. Збереження мережі фахових коледжів та перспективи фахової передвищої освіти.

Зокрема, щодо першого питання виступив Роман Корж, проректор з науково-педагогічної роботи та соціального розвитку Національного університету «Львівська політехніка», з третього – Вадим Овчарук, голова Ради директорів закладів фахової передвищої освіти Хмельницької області, директор Хмельницького політехнічного фахового коледжу Національного університету «Львівська політехніка», Василь Романчук, директор Фахового коледжу інформаційних технологій Львівської політехніки, та Андрій Ляшеник, директор Коломийського політехнічного фахового коледжу Університету.

Не залишилися осторонь і ще одного проблемного та болючого питання – фінансового забезпечення закладів фахової передвищої освіти у період дії правового режиму воєнного стану. Крім того, директори закладів фахової передвищої освіти поінформували народного депутата про низку нагальних законодавчих ініціатив, підтримка яких підвищить результативність управління ЗФПО.

Наприкінці зустрічі Михайло Цимбалюк зазначив, що фахівці, яких готують заклади фахової передвищої освіти, посідають важливе місце у підтримці Збройних Сил України та відіграватимуть важливу роль у повоєнній відбудові. Також запевнив, що всіляко сприятиме недопущенню знищення цієї ланки освіти.

Докладніше – на сайті Фахового коледжу інформаційних технологій.

Фото із зустрічі Фото із зустрічі Фото із зустрічі Фото із зустрічі Фото із зустрічі Фото із зустрічі Фото із зустрічі