В ІППТ презентували проєкт «Екологічний моніторинг з новими інформаційними технологіями. Європейський досвід»

Кафедра інформаційних систем і технологій Львівської політехніки
Скріншот з онлайн-презентації

3 листопада 2023 року кафедра інформаційних систем і технологій Інституту просторового планування та перспективних технологій презентувала проєкт «Екологічний моніторинг з новими інформаційними технологіями. Європейський досвід» (EcoMonIt), який виграла в межах гранту Erasmus+ напряму Jean Monnet Modules.

На заході були присутні проректорка з науково-педагогічної роботи та міжнародних зв’язків Львівської політехніки, працівники Центру міжнародної освіти Університету, представники Еразмус-спільноти України, викладачі та студенти, а також інші зацікавлені особи.

Зі вступним словом виступила проректорка Наталія Чухрай, яка відзначила актуальність проєкту, пов’язаного з екологією довкілля, і можливості співпраці з різними європейськими інституціями.

Директор Інституту просторового планування та перспективних технологій Йосиф Хром’як звернув увагу на залучення до проєкту різних цільових груп, зокрема магістрів, що навчаються за освітньою програмою «Комп’ютерний еколого-економічний моніторинг». Також він наголосив на допомозі Інституту команді проєкту під час проведення конференцій, круглих столів, літніх шкіл із зацікавленими сторонами.

Керівник проєкту, завідувач кафедри інформаційних технологій Андрій Лагун розповів про етапи реалізації проєкту, який триватиме три роки. Зокрема, було представлено команду EcoMonIt – Мар’яну Баран, Мар’яну Сенету і Лесю Угрин, розказано про зв’язок проєкту із проблемами охорони довкілля в Європейському Союзі та світі, визначено ризики та способи забезпечення якості у проєкті, охарактеризовано робочий план.

До участі в проєкті запрошують зацікавлені сторони, студентів і викладачів, учнів шкіл та гімназій і сподіваються на плідну співпрацю.

Докладніше про проєкт – на фейсбук сторінці та на сайті EcoMonIt.

Скріншот з онлайн-презентації Скріншот з онлайн-презентації Скріншот з онлайн-презентації Скріншот з онлайн-презентації Скріншот з онлайн-презентації Скріншот з онлайн-презентації Скріншот з онлайн-презентації