В ІППО відбулася всеукраїнська конференція, присвячена явищу парламентаризму в Україні та країнах Європи

Кафедра теорії права та конституціоналізму Львівської політехніки
Заставка до матеріалу

2 грудня 2022 року кафедра теорії права та конституціоналізму вчотирнадцяте поспіль на всеукраїнському рівні провела тематичну наукову конференцію з історико-правової проблематики. Тема цьогорічного заходу – «Парламентаризм в Україні та країнах Європи: історико-правова ретроспектива і сучасність». Мета полягала, насамперед, у тому, щоб привернути увагу до зазначеної наукової проблеми як до цивілізаційного і суспільно-політичного феноменів та обговорити історико-правові проблеми й сучасний стан розвитку парламентаризму на прикладі України та країн Європи.

У заході, що відбувався дистанційно, взяли участь 44 учасники: доктори (9) і кандидати (9) наук, аспіранти (11), магістри і здобувачі зі Львова, Києва, Одеси, Івано-Франківська, Тернополя та Кропивницького. Результати роботи конференції буде використано для формування перспективних планів роботи кафедри, покращення змісту навчальних програм, у формуванні тематики наукових і дисертаційних досліджень.

Наступну тематичну наукову конференцію, що буде присвячена проблемі зовнішніх зносин України в контексті історико-правових аспектів міжнародного права і сучасності, вже традиційно заплановано провести у першу п’ятницю грудня 2023 року.

Збірник статей і матеріалів конференції – на вебсайті кафедри теорії права та конституціоналізму.