В ІППО відбулася міжнародна конференція з правових засад європейської та євроатлантичної інтеграції України

Кафедра теорії та філософії права, конституційного та міжнародного права
Скріншот із конференції з правових засад європейської та євроатлантичної інтеграції України

20 листопада на платформі Zoom відбулася IV Міжнародна науково-практична конференція «Правові засади європейської та євроатлантичної інтеграції України: досягнення та перспективи». Конференція була організована та проведена на базі кафедри теорії та філософії права, конституційного та міжнародного права Навчально-наукового інституту права, психології та інноваційної освіти Національного університету «Львівська політехніка».

Метою наукового зібрання є обмін досвідом та обговорення актуальних теоретичних і практичних проблем, пов’язаних з євроінтеграційними та євроатлантичними прагненнями та процесами в Україні. У роботі конференції взяли участь викладачі кафедри, Інституту, закладів вищої освіти України (Львова та Острога), партнери з іноземних закладів вищої освіти (Зеленої Ґури, Любліна і Тбілісі) та практикуючі юристи (Осло), аспіранти, здобувачі, студенти-магістри і студенти-бакалаври.

Загалом 32 особи, у сферу зацікавлень яких потрапили питання, пов’язані із євроатлантичними та євроінтеграційними процесами в Україні, розвитком транснаціонального громадянського суспільства, розв’язанням проблем міжнародної інтеграції та інтеграції системи вищої освіти України у Європейській простір вищої освіти, особливостями проведення конституційної реформи в Україні, гарантуванням прав людини у контексті повсюдної міграції (навіть під час поширення COVID-19), пропагуванням народовладдя (демократії) та правовладдя (верховенства права), виявили бажання обговорити згадані питання під час конференції.

Скріншот із конференції з правових засад європейської та євроатлантичної інтеграції України