В ІППО відбулася ХІІІ Всеукраїнська наукова конференція, присвячена мовній політиці держави

Кафедра теорії права та конституціоналізму Львівської політехніки
Герб Львівської політехніки

3 грудня 2021 року кафедра теорії права та конституціоналізму Інституту права, психології та інноваційної освіти Львівської політехніки втринадцяте поспіль на всеукраїнському рівні провела тематичну наукову конференцію з історико-правової проблематики. Тема цьогорічного заходу – «Мовна політика держави: історико-правова ретроспектива і сучасність». Мета полягала, насамперед, у тому, щоб привернути увагу до зазначеної проблеми як до цивілізаційного і суспільно-політичного феноменів.

У заході, що відбувався дистанційно, взяли участь 34 учасників – доктори (11) і кандидати (12) наук, аспіранти, магістри і здобувачі зі Львова, Києва, Маріуполя, Тернополя та Кропивницького.

Результати роботи конференції будуть використані для формування перспективних планів роботи кафедри, покращення змісту навчальних програм, у формуванні тематики наукових досліджень, тематики дисертаційних досліджень.

Наступну тематичну наукову конференцію, що буде присвячена проблемам парламентаризму, вже традиційно заплановано провести у першу п’ятницю грудня 2022 року.

Збірник статей, матеріалів – на вебсайті кафедри теорії права та конституціоналізму у межах Порталу Львівської політехніки в рубриці «Наукові конференції кафедри історико-правової проблематики».