В Інституті права, психології та інноваційної освіти відбулося підготовче заняття з bugging in and bugging out

Олександра Ливицька, студентка четвертого курсу факультету журналістики ЛНУ імені Івана Франка
Фото із заняття

10 вересня в Інституті права, психології та інноваційної освіти Львівської політехніки для учасників Центру правових досліджень ґендерної рівності й Центру безоплатної правової допомоги відбулося підготовче заняття з bugging in and bugging out. Серед його слухачів були студенти першого та другого курсів, зокрема майбутні правники, журналісти, психологи. У чому його суть?

Bugging out у перекладі означає «евакуювання». Проте це поняття має ширше значення і застосування — воно охоплює евакуювання з дому, із зони в дикій місцевості або навіть із власного автомобіля. Для цього потрібні спеціальні навички, адже евакуюватися — це не просто зібрати наплічник чи швидко заскочити в авто і поїхати. Важливо знати, як діяти, коли зустрічаємо на своєму шляху ворога або коли не можемо збагнути, що насправді відбувається. А bugging in означає те, що ми маємо залишатися на місці та зміцнювати свою  позицію/ситуацію.

Про це учасникам заходу розповів інструктор Джош — колишній командир загону ССО з досвідом роботи у Французькому іноземному легіоні (2e REP), колишній GCP (11e BP) та інструктор НАТО. Під час роботи в НАТО він служив у багатьох гарячих точках світу, зокрема в Афганістані, Іраку та Африці.

З 2014 року Джош став допомагати Україні протистояти окупантам у зоні АТО. У 2022–2023 роках служив разом із Силами спеціальних операцій як командир групи на Бахмутському, Херсонському та багатьох інших напрямках, де точилися найважчі бої.

Під час своєї лекції для львівських політехніків Джош мав на меті надати учасникам корисну інформацію та наголосити на важливих навичках у надзвичайних ситуаціях, пов’язаних із воєнними діями в Україні.

Афіша заходу Фото із заняття