В Інституті будівництва та інженерних систем відбулася зустріч із представником швейцарської компанії Biodry

Кафедра будівельних конструкцій та мостів Львівської політехніки
Заставка до матеріалу

7 червня 2023 року в Інституті будівництва та інженерних систем Львівської політехніки відбулася презентація сучасної системи осушення стін Biodry від швейцарської компанії Wall & Wall S.a.g.l., яка існує на світовому ринку з 2009 року і вже має 27 представництв у різних країнах світу.

Докладніше про цю систему розповів повноважний представник компанії «Біодрай» в Україні Єгор Жученко, який зараз перебуває у Львові. Він детально зупинився на інноваційній технології, яка передбачає повну нейтралізацію першоджерела зволоження, що призводить до зупинки небажаного руху води вгору та її повернення під дією гравітації назад, у ґрунт, за рахунок чого й відбувається природне осушення кладки стіни без застосування руйнівного фізичного впливу на структуру кладки в разі використання класичних методів ін’єктування стін. В усьому світі таким чином врятовано кілька тисяч об’єктів, зокрема в Україні її застосовано на будівлях національних заповідників «Києво-Печерська Лавра» і «Софія Київська», а також на Львівщині у «Палаці Потоцьких» та «Монастирі капуцинів».

Презентація викликала жвавий інтерес серед присутніх студентів та науково-педагогічних працівників Інституту будівництва та інженерних систем.

ІБІС і надалі планує запрошувати представників компаній, які пропонують інноваційні технології в галузі будівництва з метою поширення знань про сучасні технології та матеріали серед студентів і фахівців галузі.

Фото із зустрічі Фото із зустрічі Фото із зустрічі Фото із зустрічі