Як правникам не загубитися в інформаційному потоці: в ІНПП відбувся тренінг із OSINT-техніки

Наталія Павлишин, тижневик «Аудиторія»
учасники тренінгу з OSINT-техніки

Де і як максимально черпати інформацію в інтернеті, нещодавно навчили студентів-правників Інституту права та психології Львівської політехніки. Тренінг із OSINT-техніки (розвідка на основі відкритих джерел, що поєднує в собі пошук, вибір і збір інформації, отриманої з загальнодоступних джерел та її аналіз) провів асистент кафедри адміністративного та інформаційного права, Голова ради молодих науковців ІНПП Роман Радейко.

Студенти дізналися, як правильно Google-ти й не загубитися в потоці інформації, про державні реєстри як джерела відкритої інформації, Е-архіви як бази науково-правової інформації, способи реалізації права на доступ до публічної інформації, пошук інформації в соціальних мережах, дотримання прав інтелектуальної власності для користувачів опублікованих в інтернеті творів тощо.

– Цей майстер-клас відкрив нам багато цікавого у звичних пошукових системах. Ми опанували певні хитрощі пошуку інформації в соціальних мережах, отримали каталоги електронних бібліотек і дізналися шляхи доступу до них. Це ті знання, яких ми не отримаємо на звичних лекціях, та вони нині актуальні й потрібні для успішної роботи, – поділилася враженнями четвертокурсниця ІНПП, голова Локального осередку «Ліги студентів Асоціація правників України» Віра Кубай.

Роман Радейко на тренінгу з OSINT-техніки учасники тренінгу з OSINT-техніки