В ІНПП відбулися заходи, присвячені впровадженню Пілотного проекту служби підтримки свідків

ІНПП Львівської політехніки
на лекції

З 11 вересня 2018 року в Навчально-науковому інституті права та психології Національного університету «Львівська політехніка» відбуваються заходи, присвячені впровадженню Пілотного проекту служби підтримки свідків.

Такі служби мають у своїх системах правосуддя Норвегія, Швеція, Сполучене Королівство, Литва та інші держави. Наразі Консультативна місія Європейського Союзу у співпраці з Львівською обласною прокуратурою та Шевченківським районним судом м. Львова прагне створити такі послуги також і в Україні. Львів стане першим місцем впровадження цього проекту.

Участь у першому Пілотному проекті служби підтримки свідків взяли викладачі кафедри кримінального права і процесу Навчально-наукового інституту права та психології. Захід відбувся у Шевченківському районному суді м. Львова. В майбутньому проект може поширитися на інші суди Львівської області.

Було проведено конкурсний відбір серед студентів Навчально-наукового інституту права та психології, за результатом якого у проекті беруть активну участь 31 студент. На цей час тривають тренінги з підготовки до участі студентів в судових процесах в якості волонтерів.