В ІНЕМ відбулась лекція експерта-консультанта з питань реформування митної політики Андрія Тодощука

Кафедра ЗМД Львівської політехніки
лекція експерта з реформування митної політики

13 грудня 2017 року студенти і викладачі кафедри зовнішньоекономічної та митної діяльності Національного університету «Львівська політехніка» мали змогу зустрітись із експертом-консультантом з питань реформування митної політики, к.е.н., доцентом Андрієм Тощодуком, який цього разу розповідав слухацькій аудиторії про систему аналізу та керування ризиками під час здійснення митного контролю товарів і транспортних засобів, що переміщуються через митний кордон України.

Фахівець звернув увагу слухачів на такі актуальні проблеми зазначеної тематики, як розвиток системи управління митними ризиками в Україні, профілювання ризиків, реалізація заходів з управління ризиками під час митного контролю та оформлення, функціонування автоматизованої системи аналізу та управління ризиками (АСАУР), таргетинг ризиків тощо. Чимала увага експертом була звернена на «конструктор» профіля ризику, об’єкти аналізу ризику (товари груп ризику А, Б, В, Г, Д, Е), «фонові» профілі ризику та неінтрузивні огляди.

Не оминув фахівець і практичного досвіду посадових осіб митниць з аналізування, виявлення та оцінювання ризиків під час здійснення митного контролю товарів і транспортних засобів, що переміщуються через митний кордон України, зокрема щодо правильності класифікації товарів згідно з УКТ ЗЕД, визначення країни походження товарів, визначення митної вартості, дотримання встановлених до задекларованих щодо товарів заходів нетарифного регулювання, заборон та/або обмежень щодо переміщення через митний кордон України, дотримання законодавства з питань захисту прав інтелектуальної власності, а також достовірності декларування.

Цікавими для аудиторії були й пояснення експерта щодо подальшого розвитку програмного забезпечення для реалізації новацій з управління ризиками. Як завжди, під час лекційного заняття експерт з урахуванням свого багаторічного досвіду роботи у структурі Львівської митниці ДФС України навів чимало реальних прикладів діагностування та управління ризиками під час здійснення митного контролю товарів і транспортних засобів, що переміщуються через митний кордон України.

Кафедра зовнішньоекономічної та митної діяльності висловлює подяку експерту-консультанту Андрію Тодощуку за цікаву, змістовну та практично спрямовану лекцію.

лекція експерта з реформування митної політики лекція експерта з реформування митної політики лекція експерта з реформування митної політики лекція експерта з реформування митної політики лекція експерта з реформування митної політики