В ІМФН завершився перший етап Всеукраїнського студентського турніру фізиків – 2016

Кафедра ПФН Львівської політехніки
Герб Львівської політехніки

3 листопада 2016 року в Інституті прикладної математики та фундаментальних наук Львівської політехніки відбувся фінальний бій першого етапу Всеукраїнського студентського турніру фізиків, у якому брали участь три кращих команди відбіркового циклу змагань – «Капелюх», «Aпекс» та «Без різниці». Досвідчене журі, у складі якого були як викладачі кафедри прикладної фізики і наноматеріалознавства, так і учасники Міжнародних студентських турнірів фізиків, мали змогу оцінити виступи команд у якості доповідачів, опонентів та рецензентів оригінальних задач з фізики.

Всі учасники фінального бою проявили неординарність мислення, творчий підхід до розв’язання поставлених задач, а також неймовірну кмітливість та винахідливість у дискусії та відповідях на запитання. У підсумку перемогла команда «Капелюх», випередивши найближчого переслідувача – команду «Без різниці» – лише на 1 бал.

Як зауважив у підсумковому слові заступник директора ІМФН, доцент кафедри прикладної фізики і наноматеріалознавства Григорій Понеділок, глибокі знання фізичних законів та явищ допоможуть усім учасникам змагання не лише у подальшому навчанні, але й у майбутній роботі, оскільки високі технології потребують не лише ґрунтовних спеціальних знань, але й фундаментальної підготовки з природничих дисциплін. А старший викладач кафедри ПФН Андрій Данилов вже розпочав роботу зі збірною командою Львівської політехніки. Бо попереду другий етап Всеукраїнського студентського турніру фізиків, який пройде в грудні у місті Києві.