В Інституті комп’ютерних наук та інформаційних технологій відсвяткували День програміста

Кафедра програмного забезпечення Львівської політехніки
святкування День програміста

XXI століття ознаменувалося швидкими темпами розвитку нових технологій. Як ніколи стала актуальною та поширеною професія програміста. З року в рік у 256-й день традиційно відзначають і день, присвячений цій професії.

Кафедра програмного забезпечення Львівської політехніки святкувала День програміста разом з іншими кафедрами Інституту комп’ютерних наук та інформаційних технологій. А оскільки цього дня Університет відзначав також День першокурсника, то більшість у залі становили саме студенти першого курсу.

Директор Інституту професор Микола Медиковський та проректор Львівської політехніки Дмитро Федасюк привітали студентів і наголосили, що їхня майбутня професія потребує глибоких знань, гнучкого розуму та постійного уміння засвоювати нові знання, бо, як ніяка інша галузь, ІТ-сфера розвивається семимильними кроками.

Також привітати студентів прийшли й представники IT-компаній DataArt і Sigma Software. Вони поділилися досвідом щодо практичних нюансів цієї професії, підводних каменів, плюсів та недоліків і, звісно, нагадали, що як майбутні потенційні роботодавці вони зацікавлені в студентах, які вчаться, розвиваються і прагнуть освоїти щось нове. Бо це професія молодих, креативних і цілеспрямованих людей.

Своїм досвідом поділилися і недавні випускники кафедри програмного забезпечення Андрій Самбір та Олександр Одуха, які могли вже розказати про професію програміста і як із погляду недавнього студента, так і як повноцінні розробники.

Свято завершилось веселим і пізнавальним квестом, організованим студентським профкомом для своїх колег. Переможці квесту отримали призи від керівництва Інституту і компаній-партнерів.

святкування День програміста святкування День програміста святкування День програміста святкування День програміста святкування День програміста