Міжнародники підкорили Говерлу і здружилися: в ІГСН Львівської політехніки продовжують багаторічну традицію

Наталія Павлишин, тижневик «Аудиторія»
на Говерлі

Кафедра політології та міжнародних відносин Інституту гуманітарних та соціальних наук має багаторічну традицію – щороку спільно зі студентами відвідувати різні місця України.

– Нещодавно зі студентами 1–3 курсів ми підкорили Говерлу і розгорнули на ній Державний прапор України. Зараз цей стяг із підписами всіх студентів, які були там, і з колективною фотографією розміщено на почесному місці в аудиторії нашого інституту, – розповів доцент кафедри політології та міжнародних відносин ІГСН Олександр Горбач. – Дорогою ми ще заїжджали на Скелі Довбуша. Це дуже добрий спосіб перезнайомитися, здружитися. Повертаючись додому, студенти вже планували наступні поїздки. Наша кафедра завжди підтримує такі ініціативи.

– Це моє перше сходження на Говерлу і, взагалі, я вперше побувала в Карпатах. Хоч було досить важко, але коли досягаєш вершини – неймовірні враження. Дехто казав, що більше не піде, а я вирішила, що обов’язково ще піднімуся на Говерлу, – сказала третьокурсниця ІГСН Роксана Щукіна з Луганська.

– Я розповідала про цей похід, про цю чудову традицію своїм друзям і родині. Для мене сходження на Говерлу – ще один виклик самій собі, ще один пункт у житті, який обов’язково треба виконати. Думаю для кожного українця повинен бути цей особливий пункт – піднятися на Говерлу. Коли ми поверталися, то вирішили, що хочемо побачити різні міста, пам’ятки України. Думаю, наступного разу не викладачі будуть ініціювати поїздку, а ми, – додала студентка третього курсу ІГСН Хенріка Вітрцньок із Маріуполя.

на Говерлі на Говерлі на Говерлі