Нові можливості співпраці: в Інституті енергетики та систем керування побувала делегація Познанської політехніки

Ірина Мартин, тижневик «Аудиторія»
делегація Познанської політехніки

В Інституті енергетики та систем керування побувала делегація Познанської політехніки (Польща). Її учасники підписали договір з нашою Політехнікою про навчання магістрів ІЕКС за програмою подвійних дипломів та ознайомили студентів із можливостями здобуття освіти в їхньому виші.

У підписанні документа взяв участь проректор Львівської політехніки Олег Матвійків, директор ІЕСК Андрій Лозинський, представники факультету енергетики Познанської політехніки, серед яких – спеціалістка з міжнародної співпраці Ольга Вахріна.

Отож, магістри ІЕСК, які навчаються на освітньо-науковій програмі, зможуть скористатися можливістю семестрового навчання у Познані та підготовки там магістерської праці. Як запевняє очільник ІЕСК Андрій Лозинський, поляки готові приймати на навчання навіть до 20 студентів, однак в інституті вирішили наразі розпочати з 2–3-х, аби простежити, як їм піде це навчання, адже система викладання у Польщі інша, ніж в Україні. Серед вимог до кандидатів – успішне навчання, знання польської на побутовому рівні та англійської, адже в Познанській політехніці є англійськомовні групи іноземців, куди можуть долучати й наших студентів.

Договір передбачає і навчання в ІЕСК польських студентів, які зацікавлені в паралельному здобутті української освіти.

делегація Познанської політехніки в ІЕСК делегація Познанської політехніки в ІЕСК делегація Познанської політехніки в ІЕСК делегація Познанської політехніки в ІЕСК делегація Познанської політехніки в ІЕСК делегація Познанської політехніки в ІЕСК