Кафедра ТГВ святкує: в ІБІД відкрили нову навчальну лабораторію від австрійської компанії HERZ Armaturen

Анастасія Мозгова, тижневик «Аудиторія»
доктор Герхард Глінцерер приїхав на відкриття лабораторії

На кафедрі теплогазопостачання і вентиляції Інституту будівництва та інженерії довкілля відкрили нову навчальну лабораторію.

Свято відбулося 11 жовтня. Винуватець події – подарунок Львівській політехніці від австрійської компанії – HERZ Armaturen – лабораторний стенд, що відображає застосування арматури термостатичного та гідравлічного регулювання в енергоефективних системах опалення. Презент є результатом багаторічної співпраці університету та компанії. Створення такої лабораторії у стінах львівського вишу ініціювала саме австрійська сторона.

– Цей стенд є надзвичайно важливим, оскільки з його допомогою студенти ознайомляться із продукцією сучасного ринку та новітніми опалювальним технологіями. Вони тестуватимуть гідравлічні режими, досліджуватимуть, як системи опалення працюють при різних навантаженнях, вивчатимуть, як регулювати теплову потужність, як проектувати опалювальні системи тощо, – розповідає завідувач кафедри ТГВ професор Василь Желих.

У рамках урочистості до університету прибув генеральний директор і власник компанії HERZ Armaturen доктор Герхард Глінцерер. Гість здійснив діловий візит до ректора Львівської політехніки, професора Юрія Бобала, у часі якого було підписано меморандум про передання університету лабораторного стенду та про наміри дальшої співпраці. Доктор Глінцерер висловив готовність у майбутньому всіляко сприяти Львівській політехніці та підтримувати її. У перспективі заплановано семінари для політехніків від працівників компанії HERZ, а також можливість проходження студентської практики на її виробництві.

Урочисте перерізання стрічки здійснили Герхард Глінцерер та проректор університету Олег Давидчак. Після цього гість висловив сподівання, що відкриття лабораторії поглибить співпрацю між компанією HERZ Armaturen і Львівською політехнікою, а також – між Україною та Австрією. Розділити радісну мить також завітали проректори Олег Матвійків та Володимир Давидчак, директор ІБІДу професор Зіновій Бліхарський, науково-педагогічні працівники кафедри ТВГ та інші гості.

На завершення свого візиту до Політехніки доктор Глінцерер презентував студентам та викладачам компанію HERZ Armaturen, діяльність якої в Україні розпочалася саме у Львові 1908 року. За його словами, частина старих австрійських будинків на вулицях нашого міста обладнана опалювальними системами саме фірми HERZ, які функціонують досі.

доктор Герхард Глінцерер приїхав на відкриття лабораторії доктор Герхард Глінцерер приїхав на відкриття лабораторії доктор Герхард Глінцерер приїхав на відкриття лабораторії доктор Герхард Глінцерер приїхав на відкриття лабораторії доктор Герхард Глінцерер приїхав на відкриття лабораторії доктор Герхард Глінцерер приїхав на відкриття лабораторії доктор Герхард Глінцерер приїхав на відкриття лабораторії доктор Герхард Глінцерер приїхав на відкриття лабораторії доктор Герхард Глінцерер приїхав на відкриття лабораторії