В ІАДУ презентували нову освітньо-професійну програму «Менеджмент просторового розвитку»

Кафедра регіонального та місцевого розвитку Львівської політехніки
Фото із презентації

15 березня 2024 року в Інституті адміністрування, державного управління та професійного розвитку Львівської політехніки відбулася презентація нової інноваційної освітньо-професійної програми «Менеджмент просторового розвитку», яку провела завідувачка кафедри регіонального та місцевого розвитку Ористлава Сидорчук.

Зокрема, було зазначено, що освітньо-професійна програма другого (магістерського) рівня «Менеджмент просторового розвитку» розроблена відповідно до суспільних потреб розвитку економіки з урахуванням галузевих та регіональних тенденцій

Метою ОПП є підготовка висококваліфікованих професіоналів із менеджменту, які володіють сучасним управлінським мисленням, теоретичними знаннями і прикладними навичками у сфері менеджменту, здатних розв’язувати складні дослідницькі, інноваційні й управлінські задачі та проблеми функціонування управлінських систем різного рівня, зокрема у сфері просторового розвитку на засадах інтеграції освіти, науки, бізнесу в умовах діджиталізації, обмежених фінансових ресурсів та динамічних викликів.

Менеджмент просторового розвитку поєднує економічний і бізнес-підхід до розвитку складних систем. Він орієнтований на ефективне управління ресурсним потенціалом, включаючи фінанси, об’єкти нерухомості, інвестиційні зони, громадські простори тощо.

Особливістю освітньої програми є врахування сучасних потреб в розвитку складних систем, підприємств шляхом розширення їхньої діяльності, створення відокремлених підрозділів, що передбачає залучення фахівців нового формату, здатних демонструвати навички аналітичного мислення, ефективної комунікації та міжособистісної взаємодії, а також спроможних ефективно розв’язувати складні професійні завдання за мінливих умов економіки України.

Ця освітньо-професійна програма була розроблена у зв’язку із соціально-економічними викликами, та війною, що потребує нових управлінських підходів для відбудови країни у повоєнний період.

Сфера менеджменту просторового розвитку готує майбутніх випускників до роботи в бізнес-корпораціях, проєктних компаніях, агентствах розвитку, установах, громадських інституціях, місцевих радах та адміністраціях у відділах просторового та стратегічного планування.

Фото із презентації Фото із презентації