В Австрії відзначили 20-річчя співпраці між Віденським технічним університетом і Львівською політехнікою

За матеріалами сайту «Муніципальний розвиток та оновлення старої частини міста Львова»
Герб Львівської політехніки

4 грудня 2015 року на факультеті архітектури та планування Віденського технічного університету відбувся симпозіум з нагоди 20-річчя співпраці з Інститутом архітектури Національного університету «Львівська політехніка». Аналогічний захід був організований у Львові 19 листопада 2015 року.

Для забезпечення сталого розвитку наших міст в майбутньому та збереження історичної спадщини надзвичайно важливо обмінюватися професійним досвідом та ідеями з молодими архітекторами й планувальниками. З огляду на це до участі в симпозіумі була запрошена Іріс Ґляйхман, архітектор, містопланувальник та керівник проекту GIZ «Муніципальний розвиток та оновлення старої частини міста Львова». Вона виголосила одну з ключових промов віденського симпозіуму та взяла участь у подальшій панельній дискусії.

Серед інших учасників дискусії були головний архітектор Львова Юліан Чаплінський, архітектор та міський дизайнер Крістіан Ґіґлер, кураторка заходу та науковий асистент Віденського технічного університету Елізабет Ляйтнер, куратор міжнародного архітектурного фестивалю CANactions Віктор Зотов та член Торгово-промислової палати України в Австрії Райнер Зальтнер.

Під час симпозіуму відбувся запуск сайту, що розповідає про співпрацю між Віднем та Львовом.

В червні 2016 року організатори та учасники співпраці між Віденським технічним університетом та Національним університетом «Львівська політехніка» планують взяти участь у «Майстерні міста» – щорічному заході, який організовує проект GIZ «Муніципальний розвиток та оновлення старої частини міста Львова».