В Актовій залі відбулися звітні збори активу Первинної профспілкової організації працівників Університету

Ірина Мартин, Центр комунікацій Львівської політехніки
Фото зі зборів

У зібранні взяли участь 138 осіб (голови профбюро всіх навчально-наукових підрозділів, профгрупорги кафедр, лабораторій, студмістечка та адміністративно-господарських відділів). Серед поважних гостей заходу – голова Львівської обласної організації профспілки працівників освіти і науки України Марія Яцейко, проректори університету Олег Матвійків, Лілія Жук, Олег Давидчак.

Голова профспілкового комітету Роман Колодій та голова ревізійної комісії Галина Драпалюк ознайомили з діяльністю організації за останні два роки. Йшлося про роботу університетської профспілки від 12 березня 2020 року до 1 жовтня 2022 року – періоду, на який припав початок епідемії коронавірусної хвороби і повномасштабного вторгнення російських військ в Україну. Основні акценти доповідачі зробили на заходах (організація свят, компенсування витрат на ІФА-тестування і лікування COVID, допомога ЗСУ), видатках (матеріальна допомога з різних причин, виплати до Дня матері й на подарунки до свята Миколая), фінансуванні баз відпочинку Львівської політехніки. Також ішлося про співпрацю з адміністрацією університету, завдяки якій вдається втілювати чимало позитивних задумів.

Голова профспілки Роман Колодій наголосив на напрацюванні нового колективного договору, який ухвалили 30 червня 2021 року. До нього вперше внесено пункти, де враховано більшість викликів, пов’язаних із пандемією та її наслідками. Також згадали про обговорення питання будівництва багатоквартирного будинку для працівників на земельній ділянці, яку 2013 року виділила університету міська влада. Однак після початку збройної агресії росії це питання довелося відкласти. На сьогодні члени спілки різними способами активно долучаються до допомоги армії, а 27 спілчан з-поміж 62 політехніків вступили до лав ЗСУ. На переконання очільника, нині серед найважливіших завдань профспілкового комітету є співпраця з обласною радою профспілки працівників освіти і науки щодо недопущення зменшення фінансування освітян України в новому бюджеті на 2023 рік.

Своїми думками про діяльність профспілки працівників Львівської політехніки поділилися Андрій Кузик (доцент кафедри РЕПС Інституту телекомунікацій, радіоелектроніки та електронної техніки) і Людмила Найда (завідувачка відділу Науково-технічної бібліотеки). Марія Яцейко наголосила на важливості профспілкових організацій на сьогодні, заохотила тих, хто поза профспілкою, вступати до неї та брати участь у її роботі й позитивно оцінила діяльність цієї структури у Львівській політехніці. Перший проректор Олег Матвійків відповів на запитання учасників зборів, які стосувалися тижневого навантаження викладачів і початку опалювального сезону цьогоріч.

На завершення Марія Яцейко нагородила найактивніших профспілчан відзнаками й грамотами, а учасники зборів відкритим голосуванням прийняли звіт голови профкому та звіт ревізійної комісії й задовільно оцінили роботу профспілкового комітету за останні два роки.

Фото зі зборів Фото зі зборів Фото зі зборів Фото зі зборів Фото зі зборів Фото зі зборів Фото зі зборів Фото зі зборів Фото зі зборів Фото зі зборів Фото зі зборів Фото зі зборів Фото зі зборів Фото зі зборів Фото зі зборів Фото зі зборів Фото зі зборів Фото зі зборів Фото зі зборів Фото зі зборів Фото зі зборів Фото зі зборів Фото зі зборів Фото зі зборів Фото зі зборів