Уряд затвердив план заходів на 2021–2023 роки з реалізації Стратегії розвитку сфери інноваційної діяльності

За матеріалами сайту Міністерства освіти і науки України
Заставка до матеріалу

9 грудня 2021 року на засіданні Уряду затверджено план заходів на 2021–2023 роки з реалізації Стратегії розвитку сфери інноваційної діяльності на період до 2030 року. Заходи спрямовано на створення сприятливого нормативно-правового середовища для розвитку інновацій, інноваційної інфраструктури та культури підприємництва.

План заходів на 2021–2023 роки передбачає внесення змін до Бюджетного кодексу щодо стимулювання інноваційної діяльності бюджетних установ, а також перегляд пріоритетних напрямів розвитку науки і техніки та інноваційної діяльності.

Розвиток інноваційної інфраструктури включатиме розширення мережі регіональних центрів трансферу технологій, запровадження експериментального проєкту щодо розширення мережі стартап – школа – інкубатор – акселератор на базі закладів вищої освіти та наукових установ, а також надання підтримки ЗВО та науковим установам для здійснення інноваційної діяльності.

Задля успішної комунікації усіх учасників інноваційного процесу передбачено створення вебсайту інтелектуальної власності.

Серед пріоритетних напрямів також – стимулювання інновацій та проєктів на базі відкритих даних, цифровізація, зокрема розроблення онлайн-курсів з цифрової грамотності для різних верств населення.

Передбачено, що реалізація запланованих заходів сприятиме створенню заохотливих умов і можливостей для стимулювання співпраці науковців між собою та з представниками бізнес-середовища задля комерціалізації інноваційної продукції. Також буде налагоджено комунікацію та співпрацю суб’єктів господарювання із науковим середовищем, що збільшить кількість інновацій, які будуть цікаві ринку та відповідатимуть його запитам.