Уряд затвердив держзамовлення на навчання: у пріоритеті – інженерно-технічні, педагогічні та природничі спеціальності

За матеріалами сайту Міністерства освіти і науки України
Заставка до матеріалу

7 липня 2022 року Уряд затвердив обсяги державного замовлення на підготовку фахівців, наукових, науково-педагогічних та робітничих кадрів, на підвищення кваліфікації і перепідготовку кадрів у 2022 році та перелік державних замовників.

Міністерство освіти і науки спільно з Міністерством економіки визначили пріоритетні галузі для підготовки фахівців найзатребуваніших спеціальностей, а саме:

  • інженерно-технічні;
  • педагогічні;
  • природничі.

Загальний обсяг державного замовлення у 2022 році становить понад 188 тисяч осіб. Показник прийому за денною формою здобуття освіти встановлений в обсязі майже 173 тисячі осіб.

Також Постанова визначає перелік державних замовників у 2022 році і прогнозні обсяги державного замовлення на 2023 та 2024 роки.

Структура держзамовлення на підготовку молодших бакалаврів та бакалаврів враховує теперішню ситуацію в Україні з урахуванням звільнення тимчасово окупованих територій. Зокрема, для відновлення регіонів та територій, що постраждали від агресії рф, передбачено підготовку фахівців для відбудови інфраструктури та створення умов для діяльності усіх суб’єктів господарювання.

Постанова також враховує спрощений порядок вступу у 2022 році для осіб із ТОТ, зокрема для здобувачів освіти, які розпочали навчання у минулих роках на контракті, а також передбачає переведення на місця державного замовлення за рахунок вакантних місць.

Докладніше – на сайті Міністерства освіти і науки України.