Управлінням житловою нерухомістю мають займатися професіонали: в ІБІС відбулася тематична конференція

Анастасія Степаняк, Центр комунікацій Львівської політехніки
виступ на конференції

25 лютого у Львівській політехніці пройшла Міжнародна конференція «Професійний управитель житловою нерухомістю: перспектива для молоді». Організували й провели захід Інститут будівництва та інженерних систем, зокрема кафедра теплогазопостачання і вентиляції, спільно з ГО «Центр дослідження місцевого самоврядування».

З вітальним словом виступили директор ІБІС Зіновій Бліхарський, очільник згаданої ГО Володимир Бригілевич та гість з Німеччини, експерт IWO (Ініціативи «Житлове господарство у Східній Європі») Томас Руланд.

Одним із тематичних акцентів конференції стала енергоефективність, тож директор Інституту наголосив на актуальності цього напряму для України і Політехніки. За його словами, енергоносії нині є доволі дорогі, тож науковці ІБІС у своїх численних дослідженнях значну увагу приділяють питанню енергоощадності.

Учасники конференції дізналися про роль професійного управителя житловою нерухомістю та проєктного менеджера з реалізації заходів Фонду енергоефективності, перспективи цієї професії для молоді, німецький досвід системи управління житловим господарством та інше. Окрім цього, відбулася презентація проєкту Центру дослідження місцевого самоврядування – VITAL, що спеціалізується на професійно-технічному навчанні управителів житловою нерухомістю у Львівській області.

на конференції «Професійний управитель житловою нерухомістю: перспектива для молоді» на конференції «Професійний управитель житловою нерухомістю: перспектива для молоді» на конференції «Професійний управитель житловою нерухомістю: перспектива для молоді» на конференції «Професійний управитель житловою нерухомістю: перспектива для молоді» на конференції «Професійний управитель житловою нерухомістю: перспектива для молоді» на конференції «Професійний управитель житловою нерухомістю: перспектива для молоді» на конференції «Професійний управитель житловою нерухомістю: перспектива для молоді» на конференції «Професійний управитель житловою нерухомістю: перспектива для молоді» на конференції «Професійний управитель житловою нерухомістю: перспектива для молоді» на конференції «Професійний управитель житловою нерухомістю: перспектива для молоді»