Національний університет «Львівська політехніка» відсвяткував День першокурсника

Анастасія Степаняк, Центр комунікації Львівської політехніки
День першокурсника

Після завершення традиційної посвяти на новоспечених студентів Львівської політехніки чекало святкування Дня першокурсника. Основною локацією проведення дійства став парк біля головного корпусу Університету.

У спеціальних наметах відбувалися презентації різних підрозділів Політехніки: Лінгвістично-освітнього центру, бібліотеки, стартап-школи, Міжнародного центру професійного партнерства «Інтеграція», профкому студентів, Центру міжнародної освіти, Клубу випускників тощо. Представники кожного з них розповідали першокурсникам про свої інституції і можливості, які вони відкривають перед політехніками. Відвідувачі мали змогу спостерігати за роботою 3D-принтера, побачити львівські пам’ятки архітектури у доповненій реальності, дізнатися про підтримку студентів з інвалідністю, яку забезпечує Університет, про перший в Україні Клуб випускників, аналог тих, що існують у європейських та американських вишах, та інше. Першокурсників також ознайомили з віртуальним навчальним середовищем Політехніки, міжнародними освітніми програмами, партнером яких є Університет.

Окрім цього, кожен інститут провів зустрічі-презентації, де студенти мали змогу познайомитися зі своїми майбутніми викладачами, дізнатися про історію та особливості розвитку обраного інституту, кафедри тощо.

Не бракувало й розваг. Кафедра фізичного виховання проводила турнір із армреслінгу й перетягування каната, а Народний дім «Просвіта» вирішив зарекомендувати себе за допомогою концерту, у якому взяли участь танцювальні, вокальні та музичні колективи. З нагоди свята усіх політехніків пригощали кулішем, приготованим на вогнищі.

Ввечері на першокурсників чекала неформальна частина святкування – о 20 годині на території біля університетського комбінату харчування для всіх охочих розпочався показ фільму просто неба.

День першокурсника День першокурсника День першокурсника День першокурсника День першокурсника День першокурсника День першокурсника День першокурсника День першокурсника День першокурсника День першокурсника