Університет бере участь у реалізації проекту одного з найочікуваніших нових громадських просторів у Львові

За матеріалами «Львівської газети»
проект громадського простору

У 2018 році у місті заплановано облаштувати низку площ та алей, зробити їх пристосованими для пересування на візку та створити там громадські простори з озелененням. «Львівська газета» відібрала топ-5 найочікуваніших проектів, які мали б реалізувати цього року.

Площа Двірцева

До 1 квітня має з’явитись остаточний проект реконструкції площі Двірцевої, що перед головним залізничним вокзалом. Трамвайну зупинку перенесуть ближче до входу у вокзал, щоб людям було легше і швидше до неї добиратися. А територію скверу перед вокзалом розширять. Там висадять нові дерева, встановлять лавки і велопарковки.

Попередньо планували, що трамвайні та автобусні платформи перенесуть ближче до вокзалу. Також розширять територію скверу біля вокзалу, на його території планують встановити нові лавки, облаштувати велопарківки та озеленити територію.

Паркування на площі буде платним для того, щоб кількість транспорту, залишеного перед вокзалом, була меншою. Також буде визначена пішохідна зона, що відіграватиме роль транзитного пішохідного коридору.

Над проектом реконструкції площі Двірцевої працює Інститут просторового розвитку на замовлення «Львівавтодору» спільно з управлінням архітектури Львівської міської ради, Національним університетом «Львівська політехніка» та іншими зацікавленими структурами. Роботи обійдуться у 57 мільйонів гривень. Частину коштів виділять із міського бюджету, а іншу надасть Європейський банк регіонального розвитку.

Інші проекти найочікуваніших громадських просторів:

  • бульвар Довженка;
  • алея на Гашека;
  • площа Теодора;
  • Високий замок.
проект громадського простору проект громадського простору