Політехніки зацікавили відому компанію: Університет приймав делегацію з Huawei Technologies Co. Ltd.

Анастасія Мозгова, тижневик «Аудиторія»
Університет приймав делегацію з Huawei Technologies Co. Ltd.

Львівська політехніка приймала делегацію однієї з найбільших китайських компаній у сфері телекомунікацій – Huawei Technologies Co. Ltd.

Зі сторони компанії до університету прибули директор Київського та Мінського науково-дослідних центрів Huawei Пен Цзюнь та старший менеджер Київського науково-дослідного центру Микола Ушаков. Зустріч відбулася за ініціативи гостей. Мета візиту – представлення результатів HIRP Open 2018 і підготовки до HIRP Open 2019 (інноваційної дослідницької програми Huawei, яка надає фінансові можливості для провідних університетів та науково-дослідних інститутів, що ведуть інноваційні розробки у галузі комунікаційних технологій, комп’ютерних наук, інженерії та суміжних спеціальностей), а також обговорення можливостей запровадження нових науково-дослідних напрямів компанії в Україні.

З цієї нагоди у нашому університеті відбулася зустріч делегації з представниками ІКТА, ІКНІ та ІТРЕ. Головна мета – презентація наукових досліджень політехніків за напрямами, цікавими для китайської компанії, зокрема, мережева та кібербезпека, теплофізика, термодинаміка, антенні та мікрохвильові технології тощо. Також гості розповіли про розробки й наукові проблеми, над якими нині працюють НДЦ Huawei, і про те чого компанія потребує для вирішення цих питань.

– Два роки тому представники Huawei вже приїжджали до Львівської політехніки – розповідали про плани відкрити науково-дослідний центр в Україні. Тепер, коли такий існує, вони шукають партнерів, хочуть налагодити співпрацю, – коментує візит проректор Наталія Чухрай.

Університет приймав делегацію з Huawei Technologies Co. Ltd. Університет приймав делегацію з Huawei Technologies Co. Ltd. Університет приймав делегацію з Huawei Technologies Co. Ltd. Університет приймав делегацію з Huawei Technologies Co. Ltd. Університет приймав делегацію з Huawei Technologies Co. Ltd. Університет приймав делегацію з Huawei Technologies Co. Ltd. Університет приймав делегацію з Huawei Technologies Co. Ltd.