Університет матиме доступ до електронних наукових баз даних Scopus та Web of Science

За матеріалами порталу «Вища освіта»
Університет матиме доступ до Scopus та Web of Science

Міністерство освіти і науки України затвердило переліки вищих навчальних закладів і наукових установ, яким буде надано доступ до міжнародних баз даних Scopus та Web of Science. Відповідний наказ МОН № 1286 від 19.09.2017 року «Про надання доступу вищим навчальним закладам і науковим установам, що знаходяться у сфері управління Міністерства освіти і науки України, до електронних наукових баз даних» підписано міністром освіти Лілією Гриневич.

Зокрема, доступ до наукової бази Scopus отримають 68, а до Web of Science – 64 вищі навчальні заклади і наукові установи, що належать до сфери управління Міністерства освіти і науки. Національний університет «Львівська політехніка» матиме доступ до обох баз даних.

Департаменту економіки та фінансування освітнього відомства доручено забезпечити фінансування Державної науково-технічної бібліотеки України з метою забезпечення доступу до електронних баз даних.

Доступ вищих навчальних закладів і наукових установ до міжнародних електронних наукових баз даних надано з метою забезпечення інтеграції української науки у європейський та світовий дослідницький простір.

Приєднані файли