Університет Державної фіскальної служби та Львівська політехніка запускають спільну навчальну програму FinTech

За матеріалами сайту Міністерства фінансів України
Фото з підписання угоди

Університет Державної фіскальної служби та Національний університет «Львівська політехніка» запускають спільну навчальну фінтех-програму під егідою Міністерства фінансів та за підтримки Проектного офісу реформ. 20 травня в.о. ректора Університету Державної фіскальної служби України Валентина Унинець-Ходаківська та ректор Львівської політехніки Юрій Бобало підписали угоду про реалізацію першої в Україні мережевої програми «Фінансові технології».

«Ця програма розроблена для підготовки фахівців, які здатні створювати фінансові та економічні стартапи. Вітчизняні та зарубіжні інвестори чекають на таких фахівців. Це нова реальність. Тому ми об’єднуємося у підготовці спеціалістів як для державного, так і для приватного сектору», – сказала Валентина Унинець-Ходаківська.

«Стартапи – це майбутнє. Я сподіваюся, що в цій програмі візьмуть участь не тільки студенти наших двох закладів, але й інших університетів України», – відзначив Юрій Бобало.

«Університет державної фіскальної служби є лідером України у сфері фінансової освіти, а Львівська Політехніка входить у світові топи навчальних закладів за напрямом ІТ. Ми вирішили об’єднати наші зусилля та разом запустити таку потужну програму», – підсумував Назар Подольчак, завідувач кафедри адміністративного та фінансового менеджменту Львівської політехніки.

Нова програма з фінансових технологій заснована на кращих практиках обох університетів, а також отримає гостьових лекторів – визнаних спеціалістів фінтех-ринку. Студенти перейматимуть досвід від провідних фахівців фінансових та ІТ-компаній, банківської сфери, стартапів та спеціалістів у галузі блокчейн, які фактично є драйверами ринку фінансових технологій сьогодні.

За півтора роки навчання випускники програми «Фінансові технології» отримають цінний практичний досвід із можливістю подальшого працевлаштування в державних установах, страхових компаніях та банках, ІТ-компаніях, міжнародних фінансових установах, операторах платіжних систем. Здобуті знання та навички дадуть змогу стати конкурентними спеціалістами як у сфері управління державними фінансами, так і в приватному секторі.

Більше інформації про нову програму та подати документи на розгляд приймальної комісії: