Україну підтримують польські партнери Львівської політехніки

Ірина Мартин, Центр комунікацій Львівської політехніки
Прапори Польщі та України

Цими днями до університету надходять листи підтримки з висловлюванням єдності і готовності допомоги від польських партнерів, колег, друзів.

Такі листи надійшли з Вроцлавської політехніки, зокрема від його колишнього ректора Вентсковського, Ґданської політехніки, Поморської політехніки, Вармістсько-Мазурського воєводства, від почесної професорки нашого університету Тереси Астрамович-Лейк з Ольштина.

Сеймик Вармінсько-Мазурського воєводства, який очолює Бернадета Гордеюк, надіслав свою офіційну позицію щодо ситуації в Україні:

«Ми повністю підтримуємо дії органів влади Республіки Польща, спрямовані на захист Незалежності України від агресії, а також на політичну, економічну підтримку та підтримку військовою технікою.

Слова солідарності та підтримки свободи Українського Народу спрямовуємо до органів місцевого самоврядування партнерів та всієї України. Ми декларуємо допомогу українцям, що захищають незалежність своєї держави».

А ректор Поморської академії в Слупську Збігнєв Осадовський наголосив: «Ми віримо, що Європа і світ вживатимуть заходів для захисту демократії та свободи, а також повагу до закону та людської гідності».

Лист польських партнерів Лист польських партнерів