Українських науковців запрошують на Другу міжнародну конференцію «Відкрита наука та інновації в Україні 2023»

За матеріалами сайту Міністерства освіти і науки України
Заставка конференції

26–27 жовтня 2023 року Міністерство освіти і науки України спільно з Державною науково-технічною бібліотекою України у партнерстві з міжнародними організаціями проведуть Другу міжнародну конференцію «Відкрита наука та інновації в Україні 2023».

До участі у заході запрошують провідних науковців, керівників та відповідальних виконавців науково-дослідних тем, розробників науково-інформаційних платформ і систем, керівників та співробітників наукових бібліотек, менеджерів з управління інституційними репозитаріями, видавців наукових журналів, аспірантів та молодих учених, проєктних менеджерів, керівників бізнес-інкубаторів, співорганізаторів стартапів, голів і членів бібліотечних асоціацій та всіх, хто бажає долучитися до обговорення імплементації найкращих практик та майбутніх перспектив розвитку у сфері Відкритої науки.

Основні напрями роботи конференції відповідають головним завданням та заходам Національного плану щодо відкритої науки, затвердженого розпорядженням Кабінету Міністрів України від 8 жовтня 2022 р. № 892-р:

  • розвиток та підтримка відкритої дослідницької (зокрема цифрової) інфраструктури;
  • реформування практик оцінювання наукових досліджень;
  • забезпечення відкритого доступу до результатів наукових досліджень;
  • відкриті дослідницькі дані та відтворюваність наукових досліджень;
  • розвиток, можливості та бар’єри у досягненні наукових знань, залучення громадян до участі у науковій та науково-технічній діяльності для реалізації в Україні;
  • інновації в Україні: відкриття нових горизонтів.

У межах конференції участь візьмуть міжнародні експерти, зокрема керівництво Директорату Європейської комісії з досліджень та інновацій, що відповідає за формування політики відкритого доступу. Крім того, серед спікерів заявлена участь провідних учених та експертів у галузі наукометрії, бібліотечної справи, відкритих даних та відкритої науки.

Тези до збірника матеріалів конференції подають відповідно до умов, наведених на сайті конференції.

Реєстрація відкрита до 26 вересня 2023 року.