Україністи МІОКу провели семінар для вчителів-словесників Стрілківської територіальної громади

Міжнародний інститут освіти, культури та зв’язків з діаспорою
Скріншот з онлайн-семінару

На прохання вчителів-словесників Стрілківської територіальної громади 11 квітня Міжнародний інститут освіти, культури та зв’язків з діаспорою Національного університету «Львівська політехніка» провів семінар, на якому обговорили особливості викладання української мови для наших співгромадян. Для вчителів така інформація є дуже корисною, адже вони планують курси для внутрішньо переміщених осіб, які проживають зараз у громаді.

На семінарі україністи-викладачі МІОКу поділилися своїм досвідом в організації та проведенні розмовного клубу «Говорімо українською!», якій стартував 29 березня. Розповіли про способи поширення інформації про такі волонтерські ініціативи, технічні засоби для налагодження навчального процесу. Викладачі, які працюють з учасниками розмовного клубу, висвітлили особливості роботи в різновікових і різнорівневих групах. Зокрема говорили про методики викладання української мови, теми, які ми обговорюємо, персоналії, про яких хочемо, щоб довідалися наші студенти.

У заході взяла участь Ольга Котовська, представниця Департаменту освіти і науки Львівської ОДА – партнера МІОКу у проведенні розмовного клубу. Пані Котовська розповіла про проєкти Львівщини для внутрішньо переміщених осіб і подякувала вчителям за ініціативу.

Також на семінарі відбувся обмін пропозиціями. Зокрема, освітяни Стрілківської територіальної громади запропонували доповнити програму занять інформацією з історії та географії України.

«Нам треба допомогти українцям Східної та Південної України визначитися з їхньою ідентичністю і працювати разом для перемоги України», – підсумувала директорка МІОКу Ірина Ключковська.