Україна приєдналася до Глобальної коаліції з цифрової безпеки для боротьби зі шкідливим контентом у мережі

За матеріалами сайту Міністерства цифрової трансформації України
Заставка до матеріалу

29 червня 2021 року Світовий економічний форум оголосив про створення Глобальної коаліції з цифрової безпеки. Головна ціль – сприяти прискоренню співпраці щодо боротьби зі шкідливим контентом у мережі.

До коаліції разом з Україною приєдналися організація UNICEF, компанії Microsoft та NetClean, а також представники урядів Австралії, Сінгапуру, Великобританії, США та інших країн.

– Всі процеси сучасного світу зав’язані на інтернеті та сучасних технологіях. Коли ми кажемо про цифровізацію, то маємо на увазі основну ціль – створити безпечне онлайн-середовище для українців. Тому глобальна ініціатива щодо створення цілеспрямованої співпраці між державами, організаціями та бізнесом у цьому питанні є надзвичайно актуальною зараз, – наголосив віцепрем’єр-міністр – міністр цифрової трансформації України Михайло Федоров.

Глобальна коаліція розвиватиме чотири напрями:

  • найдієвіші практики щодо стандартів безпеки;
  • підвищення балансу конфіденційності та захисту;
  • чесна конкуренція між гравцями ринку технологій;
  • ефективна міжвідомча співпраця для запобігання шкідливому контенту.

Проблема небезпеки в інтернеті з кожним днем лише збільшується в розмірах та складності. Згідно з останніми дослідженнями Форуму, користувачам необхідні інструменти цифрового захисту для мінімізації ризиків, що виникають в інтернеті. Коаліція має на меті об’єднати лідерів державного сектору в цих питаннях та приватного бізнесу для того, щоб співпрацювати над створенням рішень, які допоможуть утворити безпечне цифрове суспільство для кожного.