Учні Львівської академічної гімназії відвідали Політехніку в рамках профорієнтаційної роботи

Інститут енергетики та систем керування
Фото з відвідин Львівської політехніки

У рамках профорієнтаційної роботи учні 9А класу Львівської академічної гімназії відвідали Національний університет «Львівська політехніка».

Своє знайомство з Університетом учні розпочали з цікавої та змістовної екскурсії Актовою залою та залою Захарієвича, яку провела провідний фахівець Музею історії Львівської політехніки Соломія Харамбура. Опісля учні відвідали Машинну залу Х навчального корпусу, де завдяки завідувачу музею Володимиру Бевзу змогли ознайомитися з різним обладнанням, зокрема енергетичним, а також старовинним, виготовленим ще до 1912 року.

Водночас увагу учнів привернули й сучасні лабораторні стенди, які використовують у навчальному процесі студенти кафедри теплоенергетики, теплових та атомних електричних станцій. Зокрема, учнів зацікавив імітатор паливної касети ядерного реактора ВВЕР-1000, аналог якого використовують на АЕС України.

Свою екскурсію учні продовжили в лабораторії відновлювальної енергетики та лабораторії лінійної арматури кабельних та повітряних ліній кафедри електроенергетики та систем управління, де доцент Мирослав Сабат ознайомив студентів з роботою сонячної електростанції потужністю 6,5 кВт, а також макетом повітряної електричної лінії.

Під час такої ознайомчої екскурсії заступниця директора Інституту енергетики та систем керування Марта Кузнецова розповіла учням про важливість енергетики в умовах сьогодення, ознайомила зі спеціальностями, на яких навчаються студенти ІЕСК, та запросила потенційних абітурієнтів на навчання у Львівську політехніку.

Фото з відвідин Львівської політехніки Фото з відвідин Львівської політехніки Фото з відвідин Львівської політехніки Фото з відвідин Львівської політехніки Фото з відвідин Львівської політехніки Фото з відвідин Львівської політехніки Фото з відвідин Львівської політехніки Фото з відвідин Львівської політехніки Фото з відвідин Львівської політехніки