Учениця Академічної гімназії при Університеті – серед переможців Всеукраїнського конкурсу «Кристали»

Львівський національний університет імені Івана Франка
Заставка конкурсу

Журі Всеукраїнського конкурсу юних дослідників «Кристали» імені Євгена Гладишевського підбило підсумки наукового змагання для середньої вікової категорії. Цьогоріч для участі у змаганні в середній віковій категорії (6–12 років) надійшли заявки від понад 3 700 учнів з усіх куточків нашої держави. Завданням школярів було вирощування кристалів алюмокалієвих галунів.

Загалом процес вирощування кристалів тривав півтора місяці, після чого юні дослідники надсилали свої роботи на розгляд кваліфікованому журі. Водночас ті учасники середньої вікової категорії, які не мали змоги передати кристали, могли надіслати відеосюжет про процес вирощування кристалу та кінцевий результат зі своїми коментарями. Тож вже традиційно школярі змагалися за титули в номінаціях «Найякісніший кристал», «Найбільший кристал», «Найоригінальніший кристал» та «Віртуальний кристал».

За результатами оцінювання надісланих учасниками середньої вікової категорії кристалів визначено переможців конкурсу. Зокрема, у номінації «Найбільший кристал» перемогу здобула учениця 7 класу Львівської академічної гімназії при Національному університеті «Львівська політехніка» Аліна Дмитрук.

Докладніше – на сайті Львівського національного університету імені Івана Франка.