Львівський учень, який набрав по 200 балів із двох предметів ЗНО, став студентом Університету

За матеріалами газети «Високий Замок»
Микола Морозов

Дев’ятеро випускників українських шкіл склали по два предмети зовнішнього незалежного тестування 2017 року на 200 балів. П’ятеро з них – діти з Львівщини.

Серед закладів, де найбільша кількість «двохсотбальників», – Львівський фізико-математичний ліцей-інтернат при Львівському національному університеті імені Івана Франка (16 сертифікатів по 200 балів). А троє випускників цього ліцею набрали по 200 балів з двох предметів.

Один із них – Микола Морозов, який на 200 балів склав математику й англійську.

– З моїми 400 балами (з української мови та літератури набрав 196) я міг вступити у будь-який навчальний заклад в Україні, – каже хлопець. – Вибрав спеціальність «Інженерія програмного забезпечення» Національного університету «Львівська політехніка».

Микола з дитинства мріяв бути програмістом. За його словами, підготовка у Львівському фізико-математичному ліцеї настільки кваліфікована, що батькам не довелося наймати жодного репетитора. Микола був «відмінником» у школі, а потім і у ліцеї. А щоб скласти на найвищі бали ЗНО, сидів за підручниками і користувався онлайн-ресурсами.

До речі, нещодавно Інтелектуальний навчально-науковий центр професійно-кар’єрної орієнтації Національного університету «Львівська політехніка» розпочав співпрацю із Львівським фізико-математичним ліцеєм.