Учасники ЗНО з найвищими результатами й переможці міжнародних учнівських олімпіад отримають стипендії та премії

За матеріалами сайту Міністерства освіти і науки України
Заставка до матеріалу

15 вересня 2021 року на засіданні Уряду схвалено постанову «Про затвердження Порядку використання коштів, передбачених у державному бюджеті для Фонду Президента України з підтримки освіти, науки та спорту, та внесення змін до деяких постанов Кабінету Міністрів України».

«Як і обіцяв, переможці цьогорічних міжнародних учнівських олімпіад з математики, фізики, інформатики та хімії отримають премії Президента України у розмірі 100 тисяч гривень. А учасники зовнішнього незалежного оцінювання з найвищими результатами, – стипендії Президента України (виплачуватимуться протягом року, щомісяця, у розмірі 10 тисяч гривень)», – повідомив Міністр освіти і науки України Сергій Шкарлет.

Також Міністр зазначив, що відтепер стипендії та премії призначатимуться щороку за результатами участі у ЗНО та міжнародних олімпіадах.

Згідно з рішенням Уряду, кошти Фонду Президента України будуть спрямовані передусім на підтримку діяльності молоді, а саме:

  • на підготовку магістрів, докторів філософії та докторів наук у провідних вітчизняних закладах вищої освіти та наукових установах і за кордоном, у тому числі за рахунок грантів на навчання за кордоном;
  • на стажування в провідних іноземних закладах вищої освіти та наукових установах, для участі в міжнародних науково-практичних семінарах та конференціях;
  • на заохочення учасників зовнішнього незалежного оцінювання, які отримали найвищі результати, а також переможців всеукраїнських і міжнародних учнівських олімпіад з навчальних предметів за досягнення в освітній, науковій і спортивній діяльностях.

Крім того, кошти Фонду Президента України будуть спрямовані на залучення викладачів та науковців іноземних закладів вищої освіти й наукових установ, відомих громадських діячів для роботи в Україні, а також на реалізацію проєктів, зокрема проєктів інноваційних освітніх технологій та цифрової трансформації, у сферах освіти, науки та спорту.

Докладніше – на сайті Міністерства освіти і науки України.