У Видавництві Львівської політехніки вийшло нове видання афоризмів та сентенцій Дмитра Донцова «Щастя – бути сильним»

Катедра української мови Львівської політехніки
Фрагмент обкладинки книжки

У Видавництві Львівської політехніки вийшло нове видання афоризмів та сентенцій Дмитра Донцова «Щастя – бути сильним». Автор ідеї та укладач – доцент катедри української мови Оксана Микитюк.

Основою збірника є афоризми та сентенції Дмитра Донцова – головного ідеолога українського націоналізму, великого публіциста, який своїми творами демонструє силу ідей, переконує в незнищенності нації, величі України, українців та національної культури.

Ідеологічний матеріал «Щастя – бути сильним» вмотивовує потребу в сильній національній політиці. Великий публіцист пропагує націоналізм як ствердження любови до свого, як ідеалізм, традиціоналізм та моральність. Д. Донцов критикує малоросійство, бо це виродження української ідеї, виступає проти соціалізму, більшовизму, які переродяться згодом в тоталітаризм, та вказує на потребу негайної сепарації від Росії.

Злободенними є слова Дмитра Донцова:

«Пора скинути маску з потвори, ми повинні побачити справжню істоту Московії, що чи за царів, чи за революціонерів, завжди однакова.

…Ми, українці, належимо до Европи… Ми останній бастіон Заходу, наша історична місія – приєднатись до відсічі, яку скитській навалі солідарно дають европейські народи та й наші сусіди і друзі…

…Кажучи коротко: «Московіа делендам ест». Московію треба зруйнувати. В союзі з націями Заходу, які на наших очах відроджуються, в дружній спілці з ними прямуймо до нового…»