У Центрі інноваційних освітніх технологій Університету обговорили проміжні результати проєкту «MOODLE – це про100!»

Департамент освіти і науки Львівської ОВА
Фото із заходу

Під час Освітньої академії у Центрі інноваційних освітніх технологій Національного університету «Львівська політехніка» обговорили проміжні результати впровадження проєкту «MOODLE – це про100!». Організаторами проєкту є департамент освіти і науки Львівської обласної військової адміністрації та Центр інноваційних освітніх технологій Інституту права, психології та інноваційної освіти. Проєкт стартував ще у лютому 2021 року, тож за цей час є чимало здобутків, якими можна пишатись.

«Ми зібрались тут для того, аби поділитись нашим досвідом та напрацювати алгоритми для наших дій в майбутньому. Найважче ми вже подолали – це страх старту. Проблема була в тому, що нам тяжко виходити із зони комфорту, але нам вдалось спільними зусиллями створити проєкт, який показує результат», – зазначила Маргарита Носкова, директорка ЦІОТ Львівської політехніки й авторка курсу.

Про впровадження MOODLE розповіли директори закладів освіти Львівщини. Багато вчителів, які закінчили навчання в межах курсу «MOODLE – це про100!», допомагають дітям отримати доступ до української освіти в Українській дистанційній школі.

«У контексті розвитку дистанційної освіти Львівщина на сьогодні є унікальним явищем в Україні! Наші освітяни вчились 2 роки, а тепер ми маємо якісний результат. Завдяки цьому курсу вже з перших днів війни діти мали змогу навчатись, ми створили Українську дистанційну школу, а в закладах освіти області діти змогли опановувати навчальний матеріал якісно», – зазначив директор департаменту освіти і науки Львівської ОВА Олег Паска.

Завдяки курсу «MOODLE – це про100!» 2674 педагоги, з яких 172 керівники закладів освіти, 228 системних адміністраторів та 1419 педагогів, пройшли навчання на курсах підвищення кваліфікації для педагогічних працівників щодо організації роботи та створення дистанційних курсів на платформі MOODLE. Загалом у 196 закладах освіти Львівщини розгорнули LMS MOODLE.

Завдяки цьому вчителі області можуть використовувати зручну платформу для того, аби всі навчальні матеріали були структуровані, доступні та актуальні. Вже не раз чули від них, що курс «MOODLE – це про100!» навчив організовувати дистанційне навчання якісно, тримати постійний зв’язок з учнями й дав ті навички, які необхідні в сучасних складних обставинах.

Фото із заходу Фото із заходу Фото із заходу Фото із заходу Фото із заходу Фото із заходу Фото із заходу