У студентській бібліотеці оновлять не лише приміщення, а й змінять систему обслуговування

Наталія Павлишин, Центр комунікацій Львівської політехніки
Андрій Андрухів

Вже невдовзі навчальна студентська бібліотека Львівської політехніки оновить не лише свій вигляд, а й розширить можливості для навчання студентів. Директор Науково-технічної бібліотеки Андрій Андрухів розповів проте, які зміни слід очікувати.

― Завершуються ремонтні роботи на третьому поверсі студентської бібліотеки. Великий вплив на модернізацію приміщення мали карантинні обмеження ― були певні періоди, коли доводилося призупиняти цю роботу. Загалом заплановано виконати комплексний ремонт також і другого поверху читальні, тож цьогоріч продовжуємо роботу.

Перед початком ремонту комплексно замінили систему опалення, зараз завершуються монтаж системи вентиляції, вже встановлено кондиціонування.

У відремонтованих приміщеннях буде можливість працювати, як індивідуально, так і групами, а також проводити конференції. Передбачене й забезпечення технікою ― на двох поверхах встановлять тридцять комп’ютерів, під’єднаних до інтернету. Окрім цього відвідувачі зможуть підключитись до wi-fi, тож, за потреби, працюватимуть і зі своїх гаджетів.

Окрім візуального оновлення зміниться й обслуговування користувачів. Передовсім відкриємо доступ до літератури, тож кожен відвідувач зможе погортати книгу, переконатися, чи вона йому підходить і, за необхідності, взяти її додому.

Також триває робота над оцифруванням найбільш затребуваної літератури (та що користується найбільшим попитом і друкованих примірників у книгозбірні бракує). Сьогодні в електронний варіант вже переведено пів сотні книг із фонду бібліотеки. Ми надалі збільшуватимемо кількість таких посібників. Завершується тестування системи доступу до них.