У співпраці з Університетом дві санаторні школи Львівщини перетворять на наукові ліцеї

За матеріалами сайту Львівської обласної військової адміністрації
Заставка до матеріалу

Депутати Львівської обласної ради проголосували за зміну типу та найменування комунальних закладів ЛОР «Винниківська загальноосвітня санаторна школа І–III ступенів» та «Львівська загальноосвітня санаторна школа № 1 І–III ступенів імені Б.-І. Антонича» на наукові ліцеї – «Винниківський науковий ліцей» та «Львівський науковий ліцей № 1 імені Б.-І. Антонича».

Реформуватимуть дві обласні санаторні школи поступово – депутати облради визначили п’ятирічний перехідний період до 2027 року. За цей час у Винниківському науковому ліцеї та Львівському науковому ліцеї № 1 ім. Б.-І. Антонича функціонуватимуть класи санаторного типу і наукового ліцею.

На Львівщині зараз функціонують чотири санаторні школи. Реформуватимуть поки що дві з них, у співпраці з науковцями з Національного університету «Львівська політехніка» та Львівського національного університету імені Івана Франка. Між санаторними школами та закладами вищої освіти підписано Меморандум про співпрацю.

Нагадаємо, що ще у січні 2022 року тодішні Винниківська та Львівська санаторні школи підписали Меморандум про співпрацю з Національним університетом «Львівська політехніка» та Науковим парком SID City Львівської політехніки, який передбачає:

  • спільне розроблення учасниками Меморандуму освітніх програм для учнів ліцеїв, які включатимуть наукову складову, спеціалізацію та проведення учнями прикладних і емпіричних досліджень;
  • координацію діяльності щодо визначення пріоритетів освітнього процесу в ліцеях;
  • організацію, консультування учнів шкіл-учасників щодо написання науково-дослідницьких проєктів;
  • проведення спільних заходів тощо.

Докладніше – на сайті Львівської обласної військової адміністрації.